UK Oil & Gas inngår avtale med GS1 Norway

GS1 Norway undertegnet denne måneden en avtale om rådgivning med Oil & Gas UK. Avtalen henger samme med at Oil & Gas UK har vedtatt å ta i bruk UNSPSC-standarden for klassifisering av produkter og tjenester i sine registre. De trenger starthjelp til å komme i gang og ta i bruk standarden.

Bakgrunnen er at Norsk Olje og Gass (NOROG) alt i 2019 vedtok å ta i bruk UNSPSC som standard nomenklatur for produkter og tjenester på den norske kontinentalsokkelen. UNSPSC ble da tatt i bruk i tjenesten Magnet JQS (tidligere EPIM JQS). Magnet JQS er et leverandørregister med nærmere 2.000 leverandører. Her benyttes UNSPSC for å fortelle hvilke produkter og tjenester den enkelte leverandør tilbyr kundene i oljebransjen.

Oil & Gas UK og NOROG har et samarbeid. Det har resultert i at Oil & Gas UK  nå også ønsker å benytte UNSPSC-standarden. Det må sies å være  en stor fordel for leverandører som tilbyr produkter og tjenester både på norsk og britisk side i Nordsjøen. Det samme gjelder operatørene. Man kan da forholde seg til samme standard – UNSPSC – i begge markedene.   

Avtalen mellom UK Oil & Gas og GS1 Norway innebærer i første omgang at GS1 Norway vil bistå UK Oil & Gas med kompetanse rundt UNSPSC-standardene. I neste omgang kan det også være aktuelt å koordinere oppdatering av UNSPSC-standardene med nye grupper av produkter og tjenester.