GLN i offentlig sektor

GS1-standarder benyttes innen offentlig sektor over hele verden. I Norge er GS1-standarden for lokasjoner, Global Location Number (GLN), i bruk i blant annet kommunesektoren.

Varer levert til rett adresse

GLN kan unikt identifisere en lokasjon, f. eks leveringsadresser. For kommuner som har opptil flere tusen leveringsadresser er dette gull verdt.  Med GLN kan de helt unikt identifisere hvor varene skal leveres.

Det har vært en positiv utvikling hva gjelder GLN de siste årene. Hovedgrunnen er nok at det jobbes med en digitalisering av det offentlige Norge, og kommunene er flinke til å endre seg. Det bestilles for eksempel stadig mer varer elektronisk. Når man bestiller varer elektronisk stiller det ekstra høye krav til nøyaktighet, og det er her GLN kan utgjøre en forskjell. GLN er et unikt nummer som sikrer at varene blir levert til rett adresse.

«GLN gjør hverdagen enklere for oss! GLN sikrer at våre leveranser blir levert på rett sted hver eneste gang. Det kan være en spesiell avdeling på en skole, eller et spesielt lagerrom på Rådhuset. GLN sikrer også at ordren registreres på rett kundenummer hos våre integrerte leverandører«

Ivar Larsen, Innkjøpsrådgiver Fredrikstad Kommune