Trenger du en strekkode?

Selger du produkter? Har du behov for entydig å identifisere eller merke produkter? Trenger du å dele informasjon om produktet? Da trenger du strekkode.

Under hver strekkode finner du et unikt nummer. Dette nummeret heter GTIN på fagspråket og er en forkortelse for Global Trade Item Number. Strekkoden skapes av GTIN-nummeret. Du må derfor starte med å få et GTIN-nummer for produktet ditt før du lager dine strekkoder.

Trenger du en strekkode får du hjelp hos GS1 Norway! GS1-systemet hjelper deg å entydig identifiser et produkt, merk det med strekkode og del informasjon om produktet.

Kom i gang

Få GTIN

Et GTIN-nummer får du hos GS1 Norway. For å kunne tildele GTIN til dine produkter trenger du først et unikt GS1 Foretaksprefiks. Det får du som medlem hos oss.

Hvordan lage strekkode?

De fleste av våre medlemmer får hjelp av leverandører av etikettsystemer for å lage strekkoder. Vi har også et strekkodeverksted hvor vi lager de strekkodene du har behov for.

Visste du at GS1 er den eneste offisielle leverandøren av GTIN-strekkoder globalt? Vi har hjulpet bedrifter med å identifisere produktene deres siden den aller første strekkoden ble tatt i bruk i 1973.