Kezzler AS har inngått hovedpartneravtale med GS1 Norway! 

Det innovative selskapet som ble grunnlagt på starten av 2000 tallet ser klar nytte av å benytte GS1 standarder. 

Ideen som grunnla selskapet kom etter en flyulykke. Falske bolter førte i 1989 til at et fly krasjet utenfor Danmark. Grunnlegger av selskapet Magnar Løkken mente ulykken kunne vært forhindret med autentiske deler og kom etter hvert fram til en løsning hvor teknologi og digitalisering kunne bevise et produkts autentisitet. 

Gjennom en unik produktkode plassert på hvert produkt kan det spores tilbake til sin opprinnelse og dermed bevise sin autentisitet. Denne type sporbarhet og digitalisering av produkter er fortsatt grunnleggende for arbeidet de gjør i dag, 20 år etter selskapet ble grunnlagt. Kezzler er en aktør med utmerket kompetanse på GS1 systemet, formidler partneransvarlig i GS1, Dagfinn Melberg. og vi ser frem til et tett og godt samarbeid med Kezzler i årene framover. 


De jobber internasjonalt, er aktive i flere av GS1 sine arbeidsgrupper og bidrar til økt kunnskap og anvendelse av våre standarder innenfor området sporbarhet og autentisering. Dette kommer virksomheter som har behov for slik sporbarhet til gode, herunder bl.a. aktører innen bransjer som vil omfattes av EUs fremtidige krav til digitalt produktpass (EU Digital Product Passport Revealed: Time to act! GS1 in Europe). Vi ser frem til et tett og godt samarbeid med Kezzler i årene fremover og ønsker dem hjertelig velkommen som hovedpartner, utdyper han. 


Dagfinn Melberg, Partneransvarlig i GS1 Norway

Jobber for en tryggere verdikjede 

Forbrukeres etterspørsel av bærekraftige produkter og bedre tilgang til produktinformasjon er en grunnleggende faktor for Kezzler. Ved bruk av teknologi og digitalisering ønsker de å bidra til å løse samfunnsproblemer samtidig som de leverer verdi til sine kunder. Gjennom å spore og samle data over hele livssyklusen til et produkt samtidig som de samler dataen på et sted bidrar Kezzler til en tryggere verdikjede. Siloer i verdikjeden unngås, aktører sparer ressurser og verdier skapes på et tryggere grunnlag. Dette gjør det mulig å verifisere at produktene er hva de utgir seg for å være og på den måten avdekke piratkopier. 

Det tekniske utstyret blir med videre til den avdelingen der pasienten blir innlagt. – Men det er ofte slik at utstyret ikke blir levert tilbake til akutten. Da må personell på akutten lete rundt på sykehuset for å finne pumpene og få dem tilbake igjen, sier Corneliussen.

Gjennom bruken av GS1s åpne globale standarder sikres entydig identifikasjon av produkter og ulike hendelser knyttet til disse, hele veien fra produksjon til forbruker. På den måten kan man synliggjøre hvordan produktene er fremstilt, av hva, hvor og av hvem, avslutter Melberg.