Stor pågang fra kommuner som vil ha GLN

GS1 opplever stor pågang fra kommunene i Norge for å etablere GLN. Global Location Number gir hver enkelt adresse sin egen kode. – Mange kommuner forteller at de ønsker GLN for å sikre at riktig sted får levert riktige varer, forteller Glenn Schei, produktsjef for GLN i GS1 Norway.

Ved å bruke GLN på hver enkelt adresse kan kommunene sørge for at leverandører kan finne riktig frem når de skal leverer varer, enten det er forskjellige rom i en skolebygning eller til en bestemt hylle i en butikk eller på et sykehus.

Både kommunene, som kunde, og leverandørene som leverer varene tjener på at kommunene tar i bruk GLN-standarden som sikrer at riktig vare blir levert til riktig sted. Den åpne, globale standarden GLN, som står for Global Location Number, brukes av selskaper verden over til å identifisere sine lokasjoner. – Det er gledelig at flere offentlige aktører som kommunene tar i bruk GLN for å få bedre kontroll på logistikken, sier Glenn som merker en stor pågang fra kommuner som vil ha GLN.

Hvilken verdi har GLN for brukerne?

– GLN bidrar til mer effektiv og standardisert samhandling mellom kunde og leverandør. GLN er nødvendig for sporbarhet for alle leddene i en verdikjede. Konkret ser vi at bruk av GLN reduserer transaksjonskostnader, reduserer feil i hele ordreprosessen og eliminerer feilleveranser. Kort oppsummert bidrar GLN til en enklere, raskere og sikrere handel, forteller Glenn.

GLN-basen er et viktig oppslagsverk

GLN-basen er et oppslagsverk for å finne GLN til handelspartnere. Kommunene og deres leverandører bruker GLN-basen til å sjekke at det er korrekt og oppdatert informasjon, eller søker på en handelspartner for å finne nøyaktig leveransepunkt. -Alle GLN som registreres i Norge vil du kunne søke opp i GLN-basen som i dag har over 260.000 GLN, sier Glenn.

Har du også lyst å ta i bruk GLN? Ta kontakt med vår produktsjef for GLN, Glenn Schei.

Kontaktperson innen GLN

Profilbilde av Glenn Schei

Glenn Schei

Produktsjef GLN

918 00 011

gs@gs1.no