Sjekk identiteten til et produkt med «Verified by GS1»

Riktig data er viktig. Millioner av produkter tilbys i dag til forbrukere via netthandel, og seks milliarder av strekkoder skannes i fysiske butikker hver dag. Dessverre kan hverken forhandlere eller markedsplasser trygt bekrefte produktene de selger ved å bruke én enkel kilde til pålitelig produktinformasjon. GS1 globalt har derfor lansert «Verified by GS1», et register som bekrefter identiteten til produktet.

Et enkelt søk i registeret bekrefter produktets identitet ved at produktinformasjonen levert av merkevareeieren blir tilgjengelig.

Hva er «Verified by GS1»?

Det er et globalt register over GTIN. GTIN står for Global Trade Item Number og er et entydig ID-nummer på produkter og varer. Registeret kan brukes til å få svar på tre viktige spørsmål om et GTIN på et produkt:

  1. Er GTIN-et et gyldig GTIN?
  2. Hvilket selskap eier GTIN’et?
  3. Er de grunnleggende attributter på plass?

Registeret verifiserer identiteten til et produkt. Det gjør det mulig for merkevareeiere å enkelt dele data om sine produkter. For forhandlere og markedsplasser er et slikt register viktig for å bekrefte identiteten til produktene de selger. For forbrukerne er et slikt register viktig da det bidrar til økt tillit til at produktet de kjøper er ekte.

I dag inneholder registeret rundt 200 millioner produkter, og nye produkter legges til hver dag. Hvert produkt består av et GTIN og opptil syv attributter, inkludert bilde som beskriver produktet.

GS1 Norway er sertifisert for opplasting av GTIN til registeret gjennom tjenesten Mine GTIN, hvor medlemmer kan opprette og vedlikeholde egne GTIN.

De første produktene med norske GTIN er tilgjengelig for spørring i globale registeret

Har du lyst å prøve ut løsningen? Gå inn på registeret via GS1s globale webside.

GTIN-nummeret du kan benytte for å teste ut løsninger er 7090060340089.

Høres dette interessant ut, ta kontakt med GS1 medlemsservice for å komme i gang!

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne!

Medlemsservice

+47 22 97 13 20

firmapost@gs1.no

Medlemsservice

Lurer du på