Less Trash – den miljøvennlige løsningen!

Less Trash ønsker å gjøre det enklere å velge miljøvennlig, med det sparer kundene både penger og miljøet.

De jobber for å skape mindre søppel. Less Trash startet som en nettbutikk i 2013 fordi de så et marked for miljøvennlige produkter. Nå, ni år senere har de meldt seg inn i GS1 Norway fordi de ønsker å selge et av sine produkter på det internasjonale markedet. Daglig leder i Less Trash, Mette Kjærbo forklarer at de trengte noe som ikke ville gi dem utfordringer på veien framover.

– Jeg lette litt rundt for å se hvordan jeg kunne registrere en strekkode slik at vi kunne selge internasjonalt, og jeg oppfattet at GS1 var den internasjonale standarden og det mest troverdige systemet.

Den sammenleggbare koppen kan brukes både til varm og kald drikke.


Sammenleggbar kopp til minigrill

Less Trash er nøysomme med hvem de samarbeider med; produktene deres skal produseres på en bærekraftig måte. Dette gjelder både produksjonsmetoder og sosiale forhold. Materialene som går i produktene velges også med omhu. Kjærbo forklarer at de går etter materiale med den høyeste kvaliteten.

– Produktene vi tilbyr skal være mer miljøvennlig enn konkurrerende produkter, altså det skal kunne være en foretrukken erstatning for en mindre miljøvennlig løsning, utdyper hun.

Spesielt gjelder dette minigrillen, et produkt som førte til et medlemskap i GS1 Norway. Den er laget på slik måte at det kreves mindre tennvæske i tillegg til at den er enkel å bruke og bære med seg. Minigrillen til Less Trash er nå på veg ut i det internasjonale markedet og Kjærbo forklarer at de ønsket å utvikle denne til noe større og trengte derfor en standard som kunne bistå dem på vegen.

– Det er mange som bruker engangsgriller og dette ønsker vi å ta knekken på. Denne minigrillen er vår egen merkevare og vi jobber mot det svenske, engelske, danske og muligens tyske markedet. Vi oppfattet GS1 som den mest troverdige måten slik at vi kunne fremme dette i andre lands butikksystemer, oppsummerer hun.

En miljøvennlig levestandard

Less Trash har klart å etablere et godt forhold til sine samarbeidspartnere. Dette har ført til en serie unike produkter med god funksjon og høy kvalitet. Produktene bærer et miljøbudskap og dette har lagt til rette for gode kundeopplevelser mener Kjærbo. Hun fremhever også kundedialog som et viktig punkt og påpeker at dette har blitt et konkurransefortrinn for Less Trash.

– Kundene våre kan være trygge på våre produkter. De kan alltid henvende seg til oss og til våre forhandlere hvis de har spørsmål rundt noe de har kjøpt eller ønsker å kjøpe, legger hun til.

Dette henger sammen med selskapets kjerneverdier. Raus, nyskapende og ansvarsfull. Less Trash er lidenskapelig opptatt av det de driver med.  Samtidig er de nysgjerrige og de ønsker å være så ærlige som mulig. Disse verdiene har satt kursen for selskapet og Kjærbo forklarer at det handler om hvordan de ønsker å framstå og hvilket behov de fyller.

– Det er viktig for oss å skape tillit i markedet, vi vil snakke sant og hele tiden formidle ting som er forankret. Samtidig vil vi at alle skal få være med, vi tenker på neste skritt og vi er bevisste på at det vi driver med er viktig.

Dette skal bidra til mindre søppel. Det er deres merkevare, noe de tror helhjertet på.

– Vi mener vi fyller et behov som gir mennesker mulighet til å opprettholde sin levestandard på en miljøvennlig måte. Vi skal bruke akkurat så mye ressurser vi trenger, ikke noe mer, avslutter Kjærbo.

Mette Kjærbo (i front) sammen med produkt- og markedsansvarlig, Amanda.

Minigrill

En sammenleggbar gjenbruksgrill som blir like stor som en engangsgrill utslått. Den er laget i emaljert stål og tåler transport i ryggsekk og bagasjerom. Kokosbrikker, som fjerner behovet for tennvæske, kan følge med og dette kan gjøre grillen klar på under 5 minutter.

Ocean bottle

En gjenbruksflaske som finansierer innsamling av 11,4 kg plast per flaske. Hittil er over 4 millioner kg plast stoppet fra å nå havet. Den er laget av resirkulerbart materiale og kan selvfølgelig resirkuleres. Flasken kan holde drikke både kald og varm.

STOJO – den sammenleggbare koppen

Utviklet av 3 småbarnsfedre i New York som ønsket en gjenbrukskopp som kunne erstatte engangskopper. STOJO er laget av resirkulerbare materialer og gjør nettopp dette. Den tåler både mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.