Global pris til Terje Menkerud i GS1 Norway

Under årets GS1 Global Forum, som samler GS1-ansatte fra hele verden, ble GS1 Norways egen seniorrådgiver, Terje Menkerud tildelt «Everyone Makes a Difference Award». Utmerkelsen fra GS1 Global går til enkeltpersoner i GS1-systemet som utmerker seg for sin innsats for implementering av GS1-standarder og som en fremragende representant for GS1-systemet.

Terje Menkerud mottar prisen fra Tim og Jenny Smucker– Vi er veldig stolte over at Terje får en slik internasjonal annerkjennelse for sitt arbeid for GS1-systemet. Dette var vel fortjent! Terje er en av våre fremste ambassadører. Han har brukt hele sin profesjonelle karriere på GS1-standarder og tjenester, også før han begynte i GS1 Norway. Hans arbeid har gitt positive resultater i mange forskjellige sektorer fra helse og dagligvare, til energi og sjømat. I tillegg har han levert både nasjonalt og globalt. Terje er en sterk forkjemper for GS1 og har en unik kompetanse for å fremme viktigheten av standardene og GS1-systemet, sier Geir Paulsen, administrerende direktør i GS1 Norway.

I løpet av sine 11 år i GS1-system har Terje jobbet med implementering og opplæring av GS1-standarder, i tillegg til at han har både ledet og deltatt i mange forskjellige prosjekter. Han er GS1 Norways opplæringsspesialist, og underviser i GS1 Norways nettbaserte og bedriftsinterne kurs, foruten at han foreleser for høyskoler og universiteter. Terje får alltid toppscore i evalueringene av kursene og forelesningene har gir!

– Terje er en strekkodenerd, men han snakker på en forståelig og entusiastisk måte. Denne evnen til å forklare det vanskelige på en lettfattelig måte, sammen med hans kompetanse og engasjement, gjør ham til en viktig sparringspartner for veldig mange av våre medlemmer og samarbeidspartnere, både innenfor og utenfor Norges grenser. Å bidra i internasjonalt arbeid ligger naturlig i GS1 sitt DNA. Så at Terje deler av sine erfaringer og sin kompetanse er like viktig for oss som å få tilgang til andres kompetanse og erfaringer. Dette er en av GS1 sine unike styrker, som vi ønsker å bygge opp under, understreker Paulsen.

Det siste året har Terje vært spesielt opptatt av å jobbe med implementeringen av 2D strekkoder og GS1 Digital Link, spesielt innenfor dagligvaresektoren. Han har ledet et norsk prosjekt bestående av industri og handel for å finne ut hvilket innhold som skal brukes i 2D-strekkoden, i tillegg til at han leder en nordisk 2D-gruppe i GS1 og er engasjert i dette arbeidet på europeisk nivå også.

– Det er med stor ydmykhet og stolthet jeg mottar denne æresbevisningen. Det er alltid hyggelig å bli satt pris på av kollegaer som verdsetter den jobben jeg gjør. Men viktigst for meg vil alltid være GS1 Norway sine medlemmer og det å øke utbredelsen og korrekt bruk av GS1 systemet i Norge, sier Terje Menkerud.