CPID (Component/Part Identifier)

Component/Part Identifier lar aktører identifisere komponenter og deler. For eksempel hvor en Original Equipment Manufacturer (OEM) definerer spesifikasjonene til en komponent eller del som er en del av ett endelig produkt (for eksempel en bil).

Produksjon av komponenter og deler er ofte satt bort til en eller flere underleverandører som produserer på vegne av en oppdragsgiver. Underleverandøren bruker CPID tildelt av oppdragsgiveren. En komponent eller del er definert som ett element som er ment å gjennomgå en ytterligere prosess som resulterer i sluttproduktet. Eksempler på dette er:

  • Motor for vaskemaskin.
  • Turbinmontering for en jetmotor.
  • Rør eller slanger.
  • Kretskort for fjernsyn.
  • Startmotor for kjøretøy.
  • Hjulaksel til kjøretøy.

CPID kan skrives ut som tekst eller kodet i en strekkode eller en EPC/RFID-brikke festet til komponenten eller delen. CPID identifiserer alltid en type komponent eller del. Dersom det er behov for å identifisere en individuell komponent eller del skal den Component / Part Identifier Serial Number brukes i kombinasjon med CPID. CPID kan brukes elektronisk til innkjøp og produksjonsprosessen for å kommunisere de nødvendige detaljene om den enkelte komponent eller del. CPID kan også brukes av selskaper som er involvert i etter-salg-tjenester og vedlikehold. For eksempel, bestilling av reservedeler og komponenter.

CPID skal ikke brukes i åpne verdikjeder. Den er begrenset til bruk ved gjensidig avtale.