Skal du selge i nettbutikk?

Hvis du skal selger dine produkter på nett og markedsplassen ber deg bruke strekkoder (på GS1-språket kalles dette GTINs), kan du skaffe disse hos GS1 Norway.

GTINs bidrar til at dine produkter blir gjenkjent i hele verden og gjør at du ikke trenger å benytte en markedsplass sitt lokale og spesifikke nummersystem.


 

Hvorfor bruke GTIN?

Nettbutikker og digitale markedsplasser oppfordrer nå alle merkevareeiere til å benytte GS1 systemet, som er det globale språket for produktidentifisering. GS1 standarden er bak nesten alle strekkoder du ser på produkter i dag, og er hovedstandarden i dagligvarebransjen. Det er et språk som har blitt brukt i over 40 år for å identifisere produkter i et kassaapparat (POS) og gjennom hele verdikjeden.

Hvordan får du GTINs?

For å skaffe GTINs til dine produkter må du bli medlem hos GS1 Norway. Da kan du søke om GS1 leverandørnummer og lage dine egne GTINs med disse. Våre samarbeidspartnere kan hjelpe deg å få numrene tilknyttet strekkoder, eller du kan benytte vårt strekkodeverksted og få strekkodene i en PDF. I vårt partnernettverk kan du finne et bredt utvalg av både systemleverandører og rådgivningsselskaper som kan ha nyttige tjenester og produkter for din bedrift.